Студенти пропонували ідеї, які миттєво перевіряли на виробництві. Як пройшов Student FoodTech Challenge

18-19 травня у Києві відбувся хакатон Student FoodTech Challenge — вже третій подібний студентський хакатон від агроіндустріального холдингу МХП. Студенти-технологи в аграрній сфері мали 30 годин на те, щоб у складі команд підготувати та презентувати свої інноваційні ідеї з вирішення запропонованого їм кейсу.

Близько 100 студентів з 15 університетів України 30 годин поспіль працювали над вирішенням кейсу, який їм підготували експерти агрохолдингу МХП. Нестандартні ідеї учасників вражали навіть досвідчених менторів, а деякі ще й терміново перевірялися на практиці після дзвінка на виробництво.

Для більшості учасників це був вже не перший хакатон від МХП, решта приїхали завдяки позитивним рекомендаціям від друзів — і це теж важливий показник рівня організації заходу. Попередній хакатон, Student AgriVet Challenge, відбувся відносно нещодавно — у жовтні минулого року. Але навіть через півроку студенти були готові знову їхати в Київ і не спати ніч, щоб вражати своїми ідеями, а організатори — провести захід, який сподобався учасникам ще більше за попередній.

Student FoodTech Challenge

«Сподобалося, що це нестандартне завдання, не по книжках. Немає якоїсь конкретної правильної відповіді, треба мислити самому і шукати варіанти. Завдання важке, але це стимулює до роботи і викликає захват. Я можу проявити себе і при цьому принести користь компанії МХП», — ділиться враженнями Дмитро, учасник з Вінниці.

Як відзначив Артур з Одеси, член команди-переможця хакатону, за молоддю не майбутнє, а теперішнє, і саме тому вкрай важливо проводити заходи, де студенти мають можливість спільно працювати з діючими спеціалістами своєї галузі.

 Student FoodTech Challenge

Максим Мазур, заступник директора комплексу з питань виробництва, «Миронівська птахофабрика»: «Студенти зарядили нас, а ми — студентів. І якщо виходити з того, що наші думки сьогодні, це наші дії завтра, то в нас буде чудове майбутнє».

Студенти були одностайні в тому, що хакатон допоміг їм навчитися працювати в командах і довів, що командна робота приносить кращий результат, ніж самостійна. Ментори цим задоволені, бо саме такою й була ідея хакатону.

Вадим Головчак, головний технолог «Миронівської птахофабрики»: «Найважливіша цінність хакатону — знайомства. Не всі приїхали вже у складі команд, деякі учасники знайомились між собою вже в процесі і формували команду з новими для себе людьми».

Student FoodTech Challenge

Ганна Сузова, головний технолог «Вінницької птахофабрики»: «Я відчувала себе не стільки ментором, скільки людиною, яка сама вчиться. Було настільки цікаво і надихаюче. Чудово, що вони активні, що задають питання — і що це люди, які незабаром прийдуть до нас працювати, і це вже буде не наше менторство, а взаємодія».

Тим, хто пропустив хакатон, радимо не засмучуватись і уважно слідкувати за новинами: подібні заходи будуть проводитись і надалі. Більше того — далі буде лише цікавіше та інноваційніше.

Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом і комунікацій агрохолдингу МХП: «МХП — інноваційна компанія, і ми весь час шукаємо нові формати. Весь час робити одне й те саме нудно. Ми перші в агро пішли у формат хакатону, і ми бачимо, що студентам це подобається».

Student FoodTech Challenge

Усі учасники отримали цінний досвід і запрошення на стажування до МХП. Обрати кращих було так складно, що екскурсію на інноваційне виробництво МХП виграли одразу 7 команд. А перше місце і призи-ноутбуки дісталися команді «442 km», де зібралися представники одразу з двох міст та вишів: КНУ імені Тараса Шевченка (Київ) та ОНАХТ (Одеса).

Student FoodTech Challenge

Більше вражень та думок про Student FoodTech Challenge — у відео:



Порада учасників Student FoodTech Challenge студентам, які дізнаються про майбутні хакатони: не вагатися, а тільки їхати!

Більше фото з хакатону Student FoodTech Challenge шукайте тут.

Читайте также:  Компанія «Делойт» відкриває набір на літню програму стажування для студентів

Ещё 4 интересные статьи

Компанія «Делойт» відкриває набір на літню програму стажування для студентів

Триває набір на нову магістерську програму «Агрокебети» від НУБіП

НУБіП запускає нову магістерську програму «Агрокебети»

У Києві відкривається бізнес-центр Palo Alto. 8 причин розмістити там свій офіс